top of page
  • Lifestyle fotograaf

Ikzelf ben lifestyle fotograaf. Ik zal je dan ook meer vertellen over lifestyle fotografie, maar in principe kun je de term lifestyle voor bijna alle soorten fotografie gebruiken waarbij je mensen fotografeert.


Wanneer ik mensen vertel dat ik lifestyle fotograaf ben moet ik dit meestal wel even uitleggen. Want fotografeer ik dan niet in een studio? Nee. Niet echt. Verre van zelfs. Het doel van fotograferen vanuit de lifestyle visie is dat je mensen fotografeert zoals ze echt zijn. Liefst in een natuurlijke omgeving.

Geen statische of geposeerde beelden, wel de 'in between' momenten waarbij de interactie (en de liefde!) tussen mensen goed op beeld komt. Waarmee je hun verhaal kunt vertellen en waarbij in de beelden goed naar voren komt wie ze zijn. Maar houdt dit nou in dat je als fotograaf helemaal geen aanwijzingen geeft? Ook dat is niet het geval.

Toen ik net begon als lifestyle fotograaf dacht ik wel eens dat als je een prachtlocatie hebt gevonden en de mensen in hun prachtige zelf voor je lens stonden dat de foto's zichzelf wel zouden vormen.

Maar niets is minder waar, tijdens een sessie is het prettig voor alle aanwezigen (voor de fotograaf, maar ook voor de gezinnen die je fotografeert) om kleine aanwijzingen of spelletjes te bedenken zodat de gezinnen wat meer met elkaar bezig zijn in plaats van jouw aanwezigheid.

Denk bijvoorbeeld aan een klein dansje doen, een hele grote groepsknuffel, eventjes op de schouders van papa zitten, tikkertje spelen.. de opties zijn eindeloos. Vergeet niet om tijdens je sessie ook te variëren van standplaats en perspectief zodat je een ruime variatie aan beeld krijgt.

Wees ook niet bang om dichtbij te komen, zo kun je ook al die prachtige details vastleggen! En vooral, heb zelf veel plezier en durf te experimenteren. Jouw enthousiasme en speelsheid zul je terugzien in je beelden

Naam *

Email *

Trouwdatum

Subject *

Selecteer een optie

Bericht

Dank u! Ik antwoord zo spoedig mogelijk, geen antwoord ontvangen? Kijk zeker eens bij ongewenst of spam!

bottom of page